Team Velo Cycling
Maastopyöräilyrata Lietoon!
07.01.2015 00:00

Team Velo Cycling ry ja Liedon kunta rakentavat yhdessä maastopyöräilyradan Lietoon.

Team Velo Cycling lähti keväällä 2014 kyselemään Liedon kunnalta mahdollisuuksia rakentaa pysyvä maastopyöräilyrata Lietohallin ja kuntoradan ympäristöön. Kunnan kiinnostus ratahanketta kohtaan oli heti positiivinen ja alueesta pyydettiin tarkempia tietoja.

 

Toimitimme ratasuunnitelman, joka pohjautuu lähes täysin jo alueella oleviin polkuihin. Muokkaustöitä pitäisi tehdä hyvin vähän.

 

Loppusyksystä Liedon kunta lupautui olemaan hankkeessa mukana, antamalla luvan Team Velo Cyclingille rakentaa pysyvän maastopyöräilyradan tuolle alueelle, kunhan ensin oli kartoitettu mahdollisuuksia rakentaa kyseinen rata Parmaharjulle. Parmaharju ei kuitenkaan sopeutuisi hankeeseen yhtä hyvin, kuin Lietohallin ympäristö. Parmaharjulta puuttuu lähes kokonaan valmis polusto, jota olisi voinut hyödyntää sekä suurin osa maista on yksityisomistuksissa. Lisäksi Parmaharjun alue on jo hieman syrjässä, eikä sopisi niin hyvin lähiliikuntapaikaksi jollaista radasta oli myös kaavailtu.

 

Liedon kunta antoi luvan käyttää kuntoradan ympäristöä radan alueeksi ja TVC tulee rakentamaan radan talkoovoimin kustannuksia minimoiden. Rakentaminen tulee käsittämään valmiiden polkujen pienimuotoista muokkausta luonnonmukaisesti. Muutamia kaarteita tehdään soralla ja mahdollisesti pari rakennelmaa kosteikkojen tai muiden esteiden yli tehdään puusta.

Rata tullaan merkitsemään maastoon opasnuolin ja -kyltein ja se tulee olemaan kaikkien vapaassa käytössä oleva lähiliikuntapaikka. Radan kokonaispituus tulee olemaan n. 3.6-3.8km ja taitotasosta riippuen tulee soveltumaan aivan aloittelijoista aina vaativiin käyttäjiin.

 

Menossa mukana on myös Suomen Pyöräilyunionin lasten ja nuortenpyöräilyhanke  - JustRide -  www.justride.fi

 

Rata pyritään saamaan valmiiksi touko- kesäkuussa 2015, jonka jälkeen pyrimme järjestämään avajaistapahtuman.

 

Suurin koitos tuoreella radalla käydään 19.7.2015 jolloin siellä kilpaillaan maastopyöräilyn XCO-matkan Suomen mestaruuksista.

 

XCO-rata Lieto